Zalm-garnalen quiches

zalm-garnalen quiches

Deze zalm-garnalen quiches maak ik regelmatig als gerechtje voor een buffet. Ik heb het recept al zeker 20 jaar en krijg er altijd enthousiaste reacties op. Vandaag deel ik het graag met jullie. Gewoon omdat ze heerlijk zijn. Ook op een doordeweekse dag. Fijn met een kop soep erbij. Buon appetito!

Zalm-garnalen quiches

Ingrediënten

Voor 6 stuks

1 rol vers bladerdeeg
1 blikje à 170 g zalm
100 g garnalen (gepeld en gekookt)
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 eieren
1,5 dl slagroom
100 g belegen kaas, geraspt
zout en peper

Extra:
blindbakbonen
6 quichevormpjes met een doorsnede van 12 cm.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Bekleed de quichevormpjes met bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
  3. Bedek de vormpjes met bakpapier en vul deze met blindbakbonen.
  4. Bak de bodem 5 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de bakbonen* en laat de bodem afkoelen.
  5. Laat de zalm uitlekken.
  6. Spoel de garnalen af en laat deze ook uitlekken.
  7. Klop in een kom de twee eieren los met de room en de kaas.
  8. Schep de zalm, de garnalen en de sjalotsnippers door het mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  9. Vul de vormpjes en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm.
*TIP
In plaats van blindbakbonen kun je ook gedroogde bruine- of witte bonen, gebruiken. Ze zijn dan echter niet meer geschikt voor consumptie maar wel als blindbakbonen te hergebruiken.

TIP
Je kunt in plaats van 6 losse quiches ook een grote quiche maken. Gebruik dan een quiche- of taartvorm met een doorsnede van 24 cm. doorsnede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.