Tips voor het bereiden van de perfecte risotto

tips-voor-het-bereiden-van-de-perfecte-risotto

Risotto bereiden is helemaal niet moeilijk. Gebruik deze tips voor het bereiden van de perfecte risotto en je zult zien dat het lukt!

  • Maak risotto altijd iets natter dan je zou willen: als het eenmaal van het vuur is dan blijft de rijst vocht opnemen en het zetmeel uitzetten. Na een paar minuten is de rijst al veel droger dan even daarvoor.
  • Laat de wijn altijd goed verdampen. Je mag geen alcohol meer ruiken.
  • Zorg ervoor dat alle korreltjes rijst in de pan onder de bouillon staan en niet aan de randen van de pan blijven kleven anders zul je een gare risotto hebben met nog harde rijstkorrels erin.
  • De bouillon moet altijd koken, dus dezelfde temperatuur van de risotto hebben. Te grote temperatuurverschillen tussen de bouillon en risotto vertragen het kookproces.
  • Zet het vuur onder de risotto altijd middelhoog, maar let op voor aanbranden.
  • Volg niet blindelings de kooktijden op de verpakking maar proef regelmatig terwijl je aan het koken bent.
  • Haal de risotto van het vuur voordat de rijstkorrels aan de binnenkant helemaal zacht zijn. Maak risotto altijd ‘al dente’ (beetgaar) want hij blijft garen ook al is die van het vuur.
  • Voeg altijd iets vets toe. Bijvoorbeeld room, boter, geraspte Parmezaanse kaas, zachte vette kaas zoals Taleggio of mascarpone.
  • Als de rijst van het vuur is, roer dan goed en zet het deksel op de pan. Laat de risotto 3 minuten rusten en serveer meteen daarna.

TIP
Hier
 vind je recepten van de lekkerste risotto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.