Taralli

taralli

Taralli worden in Puglia, in het zuiden van Italië, als snack gegeten bij een goed glas wijn. De kleine krokante deegringen lijken qua bereidingswijze een beetje op pretzels; ze worden eerst gekookt en daarna gebakken in de oven. Dit geeft ze een mooie knapperige structuur. Ze worden op smaak gebracht met naar keuze gedroogde ui, venkelzaad, peper, chilipeper, gedroogde oregano of grof zeezout. Het zelf maken is leuk om te doen maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Kant-en-klaar kopen kan natuurlijk. Maar wat mij betreft gaat er niets boven ‘fatto al mano’ (handgemaakt). Bewaar ze na bereiding in een goed afgesloten plastic zak.

Taralli

Ingrediënten

500 g bloem (type 00)
125 g extra vergine olijfolie
200 ml droge witte wijn
10 g zout
venkelzaad, peper, grof zeezout, chilipeper, gedroogde oregano of gedroogde uitjes (naar smaak en keuze)

Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C
  2. Kneed alle ingrediënten samen tot een stevig en elastisch deeg. Laat dit op kamertemperatuur een uur rusten in een kom die afgedekt is met plastic folie.
  3. Gebruik steeds ¼ van het deeg en werk zo verder totdat al het deeg gebruikt is.
  4. Maak je handen nat en vorm een rol van 3 cm doorsnede. Verdeel de rol in ‘worstjes’ van 8 cm lang.
  5. Maak van ieder worstje een ring en maak deze dicht door de uiteinden op elkaar te plakken en een beetje plat te drukken.
  6. Doe de taralli, in kleine porties, in een pan met kokend water waaraan zout is toegevoegd. Als ze boven komen drijven zijn ze klaar. Haal ze uit de pan met een schuimspaan.
  7. Laat ze goed uitlekken op een schone theedoek en leg ze daarna op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze in 25-30 minuten gaar.
  9. Laat ze afkoelen en bak ze daarna 8-10 minuten droog in de oven op 80˚C

TIP
Taralli zijn ook lekker bij een kaasplankje of bij antipasti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.