Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus (tagliatelle panna e funghi)

Tagliatelle met paddenstoelenroomsaus (tagliatelle panna e funghi)

tagliatelle-met-paddenstoelenroomsaus-1

Paddenstoelen passen echt bij het najaar en doen me denken aan de basisbereiding van paddenstoelen met verse kruiden zoals ik die in Umbrië leerde maken. Vandaag maakte ik er tagliatelle met paddenstoelenroomsaus mee. Het gebruik van de kruiden is essentieel. Proef maar!

finocchio-selvatico

In Umbrië en Lazio gebruikt men finocchio selvatico (gedroogde venkelbloemen) in plaats van venkelzaad. Helaas is dit niet in Nederland verkrijgbaar. Het ruikt heerlijk en je hebt er maar een heel klein beetje van nodig. Venkelzaad is een alternatief maar mocht je ooit in een van deze regio’s zijn, koop er dan zeker wat van. Het is daar verkrijgbaar bij de slager (macelleria).

Tagliatelle panna e funghi (tagliatelle met paddenstoelenroomsaus)

Ingrediënten

Voor 4 personen

350 g tagliatelle
400 g gemengde paddenstoelen (geen champignons)
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet en gehalveerd
1 à 2 kleine gedroogde chilipepertjes, naar smaak
1 takje verse rozemarijn, alleen de naaldjes, fijngehakt
6 blaadjes verse salie, fijngesneden
3 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 snufje gemalen venkelzaad
zeezout, naar smaak
300 ml slagroom
2 takjes verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, fijngesneden
Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

  1. Bereid de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Snijd de paddenstoelen in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en de chilipepertjes aan.
  4. Voeg rozemarijn, salie, tijm, venkelzaad en zeezout toe.
  5. Doe de paddenstoelen erbij en bak ze in 7 minuten krokant.
  6. Verwijder de knoflook en chilipeper.
  7. Roer de room door het paddenstoelenmengsel.
  8. Voeg de gare tagliatelle en de bladpeterselie toe. Roer en warm even goed door.
  9. Dien op en bestrooi met Parmezaanse kaas.

TIP
AH verkoopt verse Italiaanse kruidenmix. Hierin zitten rozemarijn, salie, tijm en oregano. Zo hoef je niet van ieder kruid een apart bakje of bosje te kopen.

NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je verse kruiden over? Gebruik ze dan in een van mijn andere gerechten:
*klik hier voor recepten met rozemarijnsalietijm of oregano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.