Tabouleh

Tabouleh

Tabouleh-2

Naast al die Italiaanse heerlijkheden zijn er natuurlijk veel meer bijzondere buitenlandse gerechten die de moeite waard zijn om eens uit te proberen. En regelmatig zitten daar ‘blijvertjes’ tussen. Laatst maakte ik al smakelijke Marokkaanse dadel-walnotenballetjes. Vandaag is dat Libanese tabouleh of taboulé. Het origineel wordt met bulgur gemaakt. Ik gebruikte biologische couscous. Lekker als salade bij de maaltijd of als lunch!

Tabouleh

Voor 4 personen

Ingrediënten

250 g biologische couscous
½ l hete groentebouillon
½ bosje munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
½ bosje koriander (of platte peterselie), alleen de blaadjes, fijngesneden
3 bos- of lente-uitjes, in ringetjes gesneden
½ komkommer, in blokjes gesneden
3 tomaten, zaden verwijderd en in stukjes gesneden
½ citroen, uitgeperst
olijfolie extra vierge
zeezout
versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Gebruik bouillon in plaats van heet water.
  3. Roer het met een vork goed los, doe het in een mooie schaal en laat afkoelen.
  4. Meng de kruiden en groenten door de couscous en breng op smaak met het citroensap en een scheut olijfolie.
  5. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Serveer op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.