Spaghetti met romige tonijn-paprikasaus (spaghetti con crema di peperoni e tonno)

Spaghetti met romige tonijn-paprikasaus (spaghetti con crema di peperoni e tonno)

Spaghetti con crema di peperoni e tonno-2

Op een Italiaanse kookwebsite kwam ik een pastasaus met paprika en tonijn tegen. Benieuwd naar die combinatie ben ik dezelfde dag nog aan de slag gegaan. Ook al zit er geen room in, door het pureren van de gestoofde paprika met de tonijn is het resultaat een heerlijk romige, smakelijke saus. Het is dan ook zeker de moeite waard om zelf eens deze spaghetti met romige tonijn-paprikasaus te maken. En het is lekker snel klaar, wat wel zo handig is op een doordeweekse dag. Als je meteen een grote hoeveelheid saus maakt en deze in porties invriest dan maak je het jezelf nóg gemakkelijker voor een volgende keer. Buon appetito!

Spaghetti con crema di peperoni e tonno (spaghetti met romige tonijn-paprikasaus)

Ingrediënten

Voor 4 personen

350 g spaghetti
olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
4 gezouten ansjovisjes uit blik, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
chilivlokken, naar smaak
1 blikje (185 g) tonijn op olie, uitgelekt
½ bosje verse bladpeterselie, fijngesneden
zeezout

Extra:
Staafmixer of foodprocessor

 

Bereidingswijze

  1. Verhit een paar el olijfolie in een ruime koekenpan.
  2. Voeg de ui en ansjovis toe en laat dit een paar minuten zachtjes fruiten.
  3. Voeg dan de paprika, de chilivlokken en 3 el water toe.
  4. Laat dit 15 tot 20 minuten pruttelen totdat de paprika gaar is.
  5. Houd een paar gare reepjes paprika, wat stukjes tonijn en wat peterselie apart voor de garnering.
  6. Bereid intussen de spaghetti ‘al dente’ zoals op de verpakking staat vermeld.
  7. Voeg de tonijn en peterselie aan het gare paprikamengsel toe en breng op smaak met zout.
  8. Warm even goed door en pureer de saus met een staafmixer. Voeg de gare spaghetti toe en warm nogmaals goed door.
  9. Verdeel over 4 borden en garneer met de achtergehouden reepjes paprika, stukjes tonijn en peterselie.

TIP
Maak een dubbele portie saus en vries deze in porties in. Handig en makkelijk voor een volgende keer.

2 reacties

  1. Gerard van der Velde

    Hoi MO, wat leuk om jou te ontmoeten als italiaanse keukenprinses.
    Wellicht leuk om te schrijven hoe ik hier bij jou terecht kwam.
    Op een van mijn recente vakanties op Sicilie kocht ik in een soort delicatessen winkeltje
    een potje Pesto Di Mandorle, omdat ik erg nieuwsgierig was wat ik er in de keuken mee zou kunnen.
    En al Google-end kwam ik o a jouw site tegen. Erg leuk je verhaaltje als meisje te lezen.
    Natuurlijk vond ik je recept LINGUINE met amandelpesto en tomaatjes, welke ik naar op zoek was.
    Omdat in mijn potje al veel olie is verwerkt, zal ik in jouw recept minder olie gebruiken.
    Erg benieuwd.
    Natuurlijk ga ik nog veel recepten van jou lezen.
    groet GERARD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.