De onweerstaanbare eenvoud van deze salade met geroosterde paprika, ansjovis en walnoten is zo’n typisch voorbeeld van wat mij elke keer weer verliefd doet worden op de Italiaanse keuken. Het pittige van de rucola, het zoete van de geroosterde paprika, het zoute van de ansjovis en het knapperige van de walnoten, heerlijk. Ook deze staat al jaren regelmatig bij op ons op het menu en steeds weer hoor ik; ‘lekker’! Je moet van ansjovis houden, dat dan weer wel. Buon appetito!
Insalata di peperoni, acciughe e noci (salade met geroosterde paprika, ansjovis en walnoten)
Voor 4 personen
3 rode of gele paprika’s
1 blikje à 43 g ansjovisfilets (in olijfolie), in stukjes
3 eieren, hardgekookt, in kwarten
50 g walnoten, grof gehakt
1 el kappertjes
40 g rucola
olijfolie extra viergine
zeezout
versgemalen zwarte peper
- Verwarm de oven op 250˚C.
- Leg de paprika’s in zijn geheel op een bakplaat en rooster ze 15 minuten totdat het vel zwartgeblakerd is.
- Doe ze daarna in een afgesloten plastic zak en laat afkoelen.
- Verwijder het vel, zaad en zaadlijsten en snijd ze in repen.
- Leg de rucola op een platte schaal.
- Verdeel de paprika, ansjovis, ei, walnoten en kappertjes erover.
- Besprenkel met olijfolie en versgemalen peper.
- Serveer op kamertemperatuur.
Bron: Trattoria – Ursula Ferrigno
NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je paprika’s over? Maak er dan een van deze gerechten mee.
Zo ik gaat wel proberen want lijk me hel lekker te zijn
Eet smakelijk alvast!