Romige komkommersalade

Romige komkommersalade

romige komkommersalade

De komkommer is een van de meest gegeten groenten in Nederland en is door zijn veelzijdigheid één van mijn favorieten. De variaties zijn eindeloos, je kunt er zelfs soep van maken. Vandaag deel ik mijn recept van romige komkommersalade met jullie. Dit is zo’n gerecht dat weinig woorden nodig heeft. Het is zo simpel en zo lekker dat het voor zichzelf spreekt. Buon appetito!

Romige komkommersalade

Ingrediënten

2 komkommers
3 el Griekse yoghurt of crème fraîche
3 el mayonaise
1 el witte wijnazijn
½ tl suiker
1 tl gedroogde dille
zeezout
versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Verwijder met een lepel de zaden.
  3. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, wijnazijn, suiker en dille.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de dressing door de komkommer en laat deze een uur intrekken.
  7. Serveer op kamertemperatuur.

TIP
Schil de komkommer met een kaasschaaf, zo is het in een halve minuut gepiept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.