Paprikapesto (peperotta)

Paprikapesto (peperotta)

paprikapesto

Vaak blijven er bij het maken van een gerecht ingrediënten over of koop je op de markt bijvoorbeeld een grote zak groente omdat het zo lekker goedkoop is. In dit geval had ik paprika’s, veel paprika’s. En dus ging ik op zoek naar een leuk gerechtje daarmee. Van een vriendin had ik een van de kookboekjes van La Vialla gehad. La Vialla is een biologisch familie landbouwbedrijf in de regio Toscane. Ze maken er wijn, olijfolie, pecorino, pasta, sauzen en vele andere biologische producten die rechtstreeks, ook in Nederland, thuis worden bezorgd. In het kookboekje stond het recept van paprikapesto. Leuk om te maken en heerlijk door de pasta of op bruschette.

Peperotta (paprikapesto)

Ingrediënten

Voor ongeveer 500 gram

800/900 g rode paprika’s
2 teentjes knoflook
klein schijfje ui
20 g verse basilicum
30 g pijnboompitten
30 g pecorinokaas
40 g Parmezaanse kaas
4 el extra viergine olijfolie
Snufje zeezout
Optioneel: verse rode peper of gedroogde chilipeper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de paprika’s en leg ze in een braadslede. Zet deze ongeveer 15 minuten in de oven totdat het vel begint los te laten.
  3. Doe ze daarna 10 minuten in in een afgesloten plastic zak, zo zijn ze gemakkelijker te ontvellen.
  4. Verwijder, het vel, de zaden en de zaadlijsten.
  5. Doe de paprika samen met alle andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
  6. De paprikapesto is lekker als pesto, pastasaus of op een bruschetta.
  7. Maak de saus eventueel pikanter door verse rode- of gedroogde chilipeper en extra zout toe te voegen.
  8. De saus is prima te bewaren in de vriezer of in goed gesteriliseerde weckpotten. 

NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je paprika’s over? Maak er dan een van deze gerechten mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.