Opgerolde courgette-omelet met Parmezaanse kaas en ham (rotolo alle zucchine)

Opgerolde courgette-omelet met Parmezaanse kaas en ham (rotolo alle zucchine)

rotolo alle zucchine

Als liefhebber van de Italiaanse keuken ben ik altijd op zoek naar authentieke en bijzondere recepten. Als een recept me aanspreekt dan vertaal ik het vanuit het Italiaans en test ik het uit. Is het dan net zo lekker, zo niet nog lekkerder dan ik had verwacht, dan deel ik het recept hier op mijn blog. Deze opgerolde courgette-omelet met Parmezaanse kaas en ham is er zo een. Courgettes zijn altijd goed verkrijgbaar en in de zomer voor een prikkie te koop. Reden temeer om deze rotolo eens te maken. De klassieke ‘classico’ variant wordt bereid met ricotta en spinazie maar er zijn veel meer varianten zoals bijvoorbeeld met spinazie in plaats van courgette. Ik ga ze zeker uitproberen en als ze wat mij betreft lekker genoeg zijn dan zal ik de recepten natuurlijk met jullie delen. Buon appetito!

Rotolo alle zucchine

Ingrediënten

Voor 12 plakken

Voor de omelet:
1 courgette van ongeveer 500 g
5 eieren
40 g geraspte Parmezaanse kaas
zout
versgemalen peper

Voor de vulling:
200 g smeerbare roomkaas, bijvoorbeeld AH Zuivelspread of Philadelphia original
120 g gekookte ham in plakjes (vleeswaren)

Extra:
Bakplaat (met opstaande rand) van ongeveer 24x36 cm.
Bakpapier
Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Spoel de courgette af en verwijder de uiteinden. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
  3. Klop de eieren in een ruime kom luchtig met een vork en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de Parmezaanse kaas en de geraspte courgette erdoor.
  5. Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel het ei/courgettemengsel er gelijkmatig over.
  6. Bak de omelet in 20 minuten gaar en goudbruin.
  7. Laat de omelet goed afkoelen en stort deze omgekeerd (met de gebakken kant aan de onderkant) op een ruim stuk schoon bakpapier.
  8. Bestrijk de bovenkant van de omelet gelijkmatig met de roomkaas en leg de plakken ham daar bovenop.
  9. Rol de omelet, met behulp van het bakpapier, zo strak mogelijk op. Vouw daarbij de zijkanten van het papier naar binnen zodat ook de zijkanten zijn afgesloten.
  10. Laat de rol 2 uur in de koelkast opstijven.
  11. Verwijder het bakpapier en snijd de omelet in plakken.
  12. Serveer koud.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.