Opgerolde courgette-omelet met Parmezaanse kaas en ham (rotolo alle zucchine)

rotolo alle zucchine

Als liefhebber van de Italiaanse keuken ben ik altijd op zoek naar authentieke en bijzondere recepten. Als een recept me aanspreekt dan vertaal ik het vanuit het Italiaans en test ik het uit. Is het dan net zo lekker, zo niet nog lekkerder dan ik had verwacht, dan deel ik het recept hier op mijn blog. Deze opgerolde courgette-omelet met Parmezaanse kaas en ham is er zo een. Courgettes zijn altijd goed verkrijgbaar en in de zomer voor een prikkie te koop. Reden temeer om deze rotolo eens te maken. De klassieke ‘classico’ variant wordt bereid met ricotta en spinazie maar er zijn veel meer varianten zoals bijvoorbeeld met spinazie in plaats van courgette. Ik ga ze zeker uitproberen en als ze wat mij betreft lekker genoeg zijn dan zal ik de recepten natuurlijk met jullie delen. Buon appetito!

Rotolo alle zucchine

Ingrediënten

Voor 12 plakken

Voor de omelet:
1 courgette van ongeveer 500 g
5 eieren
40 g geraspte Parmezaanse kaas
zout, naar smaak
versgemalen peper, naar smaak

Voor de vulling:
200 g smeerbare roomkaas, bijvoorbeeld AH Zuivelspread of Philadelphia original
120 g gekookte ham in plakjes (vleeswaren)

Extra:
Bakplaat (met opstaande rand) van ongeveer 24x36 cm.
Bakpapier
Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Spoel de courgette af en verwijder de uiteinden. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
  3. Klop de eieren luchtig met een vork en voeg zout, peper, Parmezaanse kaas en geraspte courgette toe.
  4. Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel het ei/courgettemengsel er gelijkmatig over.
  5. Bak de omlet in 20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat de omelet goed afkoelen en stort deze omgekeerd (met de gebakken kant aan de onderkant) op een ruim stuk schoon bakpapier.
  7. Bedek de omelet gelijkmatig met de roomkaas.
  8. Leg de plakken ham daar bovenop.
  9. Rol de omelet, met behulp van het bakpapier, zo strak mogelijk op en sluit de uiteinden af.
  10. Laat de rol 2 uur in de koelkast opstijven.
  11. Verwijder het bakpapier en snijd de omlet in plakken.
  12. Serveer koud.

Nóg meer lekkere recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.