Op 24 kitchen is momenteel het programma Mounirs Marokko te zien. Mounir neemt ons mee naar het land van zijn ouders. Hij reist met de motor van Tanger naar Sefrou. De kijker leert het prachtige land, de lieve mensen en vooral de rijke Marokkaanse keuken kennen. Onderweg ontdekt hij de cultuur waarmee hij grootgebracht is en de bijbehorende gerechten. Als ik dit zie dan krijg ik meteen zin om de keuken in te duiken om al dat lekkers uit te proberen. En dat brengt me op het idee om weer eens Marokkaanse dadel-walnotenballetjes te maken. Snel klaar en zó lekker!
Marokkaanse dadel-walnotenballetjes
Ingrediënten
100 g dadels (ontpit)
40 g walnoten
½ el honing
1 th oranjebloesemwater
gedroogde kokos
verse munt
100 g dadels (ontpit)
40 g walnoten
½ el honing
1 th oranjebloesemwater
gedroogde kokos
verse munt
Extra:
foodprocessor
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten, behalve de kokos, in de foodprocessor en pureer tot een egale massa.
- Proef of de pasta goed op smaak is.
- Draai kleine balletjes van de pasta en rol ze door de kokos.
- Garneer met blaadjes verse munt.