Lasagne met pompoen, spinazie en mozzarella (lasagne alla zucca, spinaci e mozzarella)

Lasagne met pompoen, spinazie en mozzarella (lasagne alla zucca, spinaci e mozzarella)

Lasagne met pompoen, spinazie en mozzarella-1a

Tegenwoordig eet niet iedereen meer elke dag vlees. Ook wij niet. Daarom maakte ik deze week een vegetarische lasagne met pompoen, spinazie en mozzarella. Wij vonden hem zó heerlijk dat we het vlees niet eens hebben gemist. Hij komt zeker op ons lijstje “deze gaan we vaker maken”. En als ik het een beetje goed inschat dan zullen ook de kinderen ervan smullen en krijgen ze meteen hun portie groenten binnen. Gebruik in dat geval fijngesneden spinazie in plaats van de grofgesneden versie. Ik gebruikte diepvries pompoen en -spinazie. Net zo goed als vers en lekker makkelijk. Buon appetito!

Lasagne alla zucca, spinaci e mozzarella

Voor 6 personen

Ingrediënten

Voor de pompoensaus:
300 g grofgesneden bladspinazie (diepvries)
600 g pompoenblokjes (diepvries)
1 takje rozemarijn, alleen de blaadjes, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
olijfolie
1 pakje à 500 g passata di pomodoro
zeezout
versgemalen peper

Voor de bechamelsaus:
50 g boter
50 g bloem
500 ml melk
snufje nootmuskaat
1 klein blaadje laurier
1 klein stukje foelie
zout
versgemalen peper

Overig:
1 ½ pak à 250 g verse lasagnebladen
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 mozzarella, in kleine stukjes gesneden
60 g pittige kaas, geraspt
een paar blaadjes verse basilicum, in reepjes

Extra:
ovenschaal van circa 20 cm x 30 cm

Bereidingswijze

  1. Laat de spinazie en de pompoenblokjes ontdooien. Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er goed uit.
  2. Verwarm de oven op 200˚C.
  3. Doe de pompoenblokjes, de rozemarijn en de ui in een ovenschaal. Schenk er een goede scheut olijfolie over. Meng alles goed door elkaar zodat alles met olie bedekt is. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot alles zacht is. Controleer tussentijds en schep een keertje om.
  4. Haal de schaal uit de oven, laat het mengsel goed uitlekken en prak de pompoen fijn. Meng de spinazie en de passata erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Maak de bechamelsaus zoals het in dit filmpje wordt uitgelegd. Voeg, naast de nootmuskaat, ook de laurier, foelie, zout en peper naar smaak toe. Verwijder de laurier en foelie als de saus klaar is.
  6. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Bedek de bodem met een laag lasagnebladen. Zorg dat de bladen elkaar een beetje overlappen.
  7. *Doe hierop een paar lepels pompoen- en bechamelsaus, wat Parmezaanse kaas en stukjes mozzarella. Leg hierop vervolgens weer een laag lasagnebladen en herhaal vanaf * totdat alle ingrediënten zijn opgebruikt.
  8. Eindig met een laag pompoen- en bechamelsaus met daarop Parmezaanse kaas, stukjes mozzarella en de geraspte pittige kaas.
  9. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten. Garneer met wat reepjes verse basilicum.

TIP
De lasagne kun je maken tot en met punt 8 van de bereiding. Het bakken in de oven kan later op de dag of zelfs een dag later. Handig op een drukke doordeweekse dag óf als je gasten krijgt.

TIP
Gebruik fijngesneden spinazie als er kinderen mee eten.

TIP
Het restant aan lasagnebladen kun je invriezen. Ontdooi ze voor gebruik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.