La fontana del vino, gratis wijndrinken uit een fontein

La fontana del vino-1

Mocht je nog niet genoeg redenen weten om op vakantie naar la bella Italia te gaan dan heb ik dé tip voor je om meteen het vliegtuig te pakken. Het klinkt te mooi om waar te zijn: de hele dag gratis rode wijn drinken uit een wijnfontein, la fontana del vino. Maar het kan écht in het Italiaanse dorpje Caldari di Ortona in de Abruzzen. Niet om de hoek maar zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de buurt bent.

Langs de pelgrimsroute Camino di San Tommaso ligt het dorpje Caldari di Ortona. Duizenden pelgrims lopen de route van Rome naar Ortona om daar de plaatselijke kathedraal te bezoeken. In deze kathedraal worden namelijk de resten van Thomas, één van de apostelen van Jezus, bewaard.

Het idee voor de wijnfontein, la fontana del vino, is bedacht door wijnhuis Dora Sarchese, die met zijn wijngaard direct aan de pelgrimsroute ligt. Gelukkig hoef je geen pelgrim te zijn om hier een wijntje te mogen tappen, iedereen is welkom, 24 uur per dag. La fontana del vino-2

Heb je la fontana del vino in Caldari di Ortona gemist of drink je liever witte wijn? In Marino, ten zuiden van Rome, vloeit ieder jaar in oktober tijdens het Sagra dell’Uva, het lokale druivenfestival, een uur lang witte wijn in plaats van water door de fontein. Ook leuk.

Nóg meer lekkere recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.