Insalata di peperoni al forno (salade van geroosterde paprika)

Insalata di peperoni al forno-2

De Italiaanse avondmaaltijd begint traditioneel met antipasti. Het is een kleine, lichte schotel met lokale producten die bestaat uit vleeswaren, bruschette, wat olijven, giardiniera (ingemaakte seizoensgroenten), cipolline in agrodolce (zoete balsamico uitjes) of verse gegrilde groenten zoals deze insalata di peperoni al forno, een salade van geroosterde paprika met knoflook en kappertjes. Maak het een paar uur of een dag van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken. Buon appetito!

Insalata di peperoni al forno

 

Ingrediënten

2 rode of gele paprika’s
1 teen knoflook, fijn gehakt
1 el zoute of zure kappertjes (goed afgespoeld)
4 takjes verse bladpeterselie of oregano, fijngesneden
olijfolie extra viergine
zeezout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250˚C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de hele paprika’s erop.
  3. Zet deze 20 minuten in de oven en draai ze regelmatig om.
  4. Het vel zal zwart blakeren, maar dat is juist de bedoeling.
  5. Doe de hete paprika’s in een plastic zak en sluit deze goed af.
  6. Laat helemaal afkoelen.
  7. Eenmaal gekoeld kun je vrij eenvoudig de schil, het zaad en de zaadlijsten verwijderen.
  8. Snijd de paprika in kleine reepjes en vermeng ze met de knoflook, kappertjes, peterselie of oregano, een flinke scheut olijfolie en zout naar smaak.
  9. Serveer op kamertemperatuur
 

 

TIP
Ook lekker op een bruschette.

TIP
Recepten voor nog meer antipasti vind je hier.

TIP
De salade is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

TIP
Gezouten kappertjes zijn niet gemakkelijk verkrijgbaar. Gebruik als alternatief kappertjes op zuur maar spoel ze goed af voordat je ze gebruikt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.