Deze salade is er een die bij veel gerechten past. Klein gesneden blokjes tomaat, komkommer en paprika met verse kruiden en een vinaigrette van olijfolie en vers citroensap. Ook heerlijk als lunch. Eet smakelijk!
Frisse salade van tomaat, komkommer en paprika
Ingrediënten
1 vleestomaat
1 komkommer
1 paprika
3 el olijfolie extra vergine
1 el verse citroensap
zeezout
versgemalen peper
een paar takjes koriander, platte peterselie of munt (naar keuze)
Bereidingswijze
- Verwijder de zaden uit de tomaat, komkommer en paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de blaadjes van het verse kruid fijn.
- Maak een vinaigrette van de olijfolie met citroensap.
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer op kamertemperatuur.
TIP
Lekker met gegratineerde zalmforelfilet uit de oven en ovengeroosterde aardappelen.
TIP
Maak het jezelf gemakkelijk door de groenten razendsnel in blokjes te snijden met een Nicer Dicer.
Voor hoeveel personen is dit?
Hoi Vera,
Als bijgerecht is dit voldoende voor 3 à 4 personen.
Groetjes
Mo