De échte Duitse aardappelsalade

duitse aardappelsalade

Aardappelen, aardappelen, aardappelen. Ik heb een zak van 3 kilo liggen en ze laten verpieteren is zonde. Mogelijkheden genoeg dus daarom maakte ik vandaag de échte Duitse aardappelsalade naar het originele recept van vriendin Paula. Lekker en snel klaar. Maak hem een dag van tevoren dan kunnen de smaken goed intrekken.

De échte Duitse aardappelsalade

Ingrediënten

8 middelgrote aardappelen*
12 zoetzure cocktailaugurkjes
1 el vocht uit het augurkenpotje
3 el mayonaise
1 ½ tl gedroogde oregano
1 tl zout
versgemalen zwarte peper, naar smaak

*met rode schil, lichtkruimig

Bereidingswijze

  1. Boen de aardappelen schoon.
  2. Kook ze met wat zout in de schil gaar.
  3. Laat ze afkoelen.
  4. Verwijder de schil en snijd ze in stukken.
  5. Snijd de augurkjes in kleine stukjes.
  6. Maak een dressing van het augurkenvocht, mayonaise, oregano, zout en peper.
  7. Meng alles door elkaar en laat een dag intrekken in de koelkast.
  8. Serveer op kamertemperatuur.

NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je aardappelen over? Gebruik ze dan in een van mijn andere gerechten met aardappel.

Nóg meer lekkere recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.