Courgettechips, wát een ontdekking!

Courgettechips, wát een ontdekking!

courgettechips

Courgettes, of zucchini, worden veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Daarom heb ik er altijd wel eentje in huis. Aangezien ik twee vriendinnen te eten kreeg besloot ik er een antipasti gerechtje mee te maken. Deze courgettechips is wat mij betreft een échte ontdekking. Ik vond ze zo lekker dat ik moest oppassen dat de schaal niet al leeg was gesnoept voordat mijn gasten kwamen. Slechts drie ingrediënten heb je nodig om deze heerlijke chips te maken. En je bakt ze eenvoudig in de oven.  Wat wil je nog meer?

Courgettechips

Ingrediënten

1 courgette
zeezout
olijfolie extra vergine

Mandoline of Nicer Dicer
Bakpapier
Bakkwast

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 90˚C (hetelucht).
  2. Bedek twee of drie bakplaten met bakpapier.
  3. Snijd de courgette op een mandoline of nicer dicer in dunne plakjes van 5 mm dik.
  4. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaten.
  5. Smeer ze, met een bakkwast, dun in met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  6. Bak de plakjes 2 uur in de oven totdat ze droog, krokant en bruin zijn.
  7. Wissel de platen om de 40 minuten van plek in de oven zodat de chips gelijkmatig gedroogd worden.
  8. Serveer ze afgekoeld.

NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je courgette over? Gebruik ze dan in een van mijn andere courgette gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.