Bruschette met gegrilde paprika (bruschette con peperoni al forno)

Pure eenvoud, doodgewoon gegrilde paprika’s, maar zó lekker op een bruschette. Deze heerlijke antipasti leerde ik maken in een restaurant in Castel Giorgio, vlakbij Bolsena. Maak ze een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken en serveer dan op een knapperig geroosterd stuk brood. De paprika’s worden in zijn geheel geroosterd. Eenmaal afgekoeld is het vel heel eenvoudig te verwijderen. Bruschette met gegrilde paprika. Heerlijk als antipasti of bij de borrel. Buon appetito!

Bruschette met gegrilde paprika

Ingrediënten

1 gele paprika
1 oranje paprika
1 el zoute of zure kappertjes (goed afgespoeld)
4 takjes verse bladpeterselie, fijngesneden
olijfolie extra viergine van goede kwaliteit
zeezout
8 sneden ciabatta
1 teen knoflook

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven op 250˚C (hetelucht).
  2. Leg de paprika’s in zijn geheel op een rooster en zorg ervoor dat de hete lucht er aan alle kanten goed omheen kan.
  3. Rooster ze 10 à 15 minuten, het vel moet zwart blakeren.
  4. Draai ze om zodat de kant die nog niet zwart geblakerd is boven komt te liggen en rooster nog eens 10 à 15 minuten.
  5. Laat ze buiten de oven op het rooster afkoelen.
  6. Verwijder het vel, de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  7. Voeg de kappertjes, peterselie, een scheutje olijfolie en zeezout naar smaak toe.
  8. Rooster de sneden ciabatta een paar minuten in de oven op 175˚C (geen hetelucht). Ze moeten knapperig en goudbruin zijn.
  9. Laat ze afkoelen en wrijf een zijde dun in met rauwe knoflook.
  10. Laat het paprikamengsel op kamertemperatuur komen (dat is het lekkerst), beleg de sneden brood ermee en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.