Spaghetti met romige tonijn-paprikasaus (spaghetti con crema di peperoni e tonno)

Spaghetti con crema di peperoni e tonno-2

Op een Italiaanse kookwebsite kwam ik een pastasaus met paprika en tonijn tegen. Benieuwd naar die combinatie ben ik dezelfde dag nog aan de slag gegaan. Ook al zit er geen room in, door het pureren van de gestoofde paprika met de tonijn is het resultaat een heerlijk romige, smakelijke saus. Het is dan ook zeker de moeite waard om zelf eens deze spaghetti met romige tonijn-paprikasaus te maken. En het is lekker snel klaar, wat wel zo handig is op een doordeweekse dag. Als je meteen een grote hoeveelheid saus maakt en deze in porties invriest dan maak je het jezelf nóg gemakkelijker voor een volgende keer. Buon appetito!

Spaghetti con crema di peperoni e tonno (spaghetti met romige tonijn-paprikasaus)

Ingrediënten

Voor 4 personen

350 g spaghetti
olijfolie
1 rode ui, fijngesneden
4 gezouten ansjovisjes uit blik, fijngesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
chilivlokken, naar smaak
1 blikje (185 g) tonijn op olie, uitgelekt
½ bosje verse bladpeterselie, fijngesneden
zeezout

Extra:
Staafmixer of foodprocessor

 

Bereidingswijze

  1. Verhit een paar el olijfolie in een ruime koekenpan.
  2. Voeg de ui en ansjovis toe en laat dit een paar minuten zachtjes fruiten.
  3. Voeg dan de paprika, de chilivlokken en 3 el water toe.
  4. Laat dit 15 tot 20 minuten pruttelen totdat de paprika gaar is.
  5. Houd een paar gare reepjes paprika, wat stukjes tonijn en wat peterselie apart voor de garnering.
  6. Bereid intussen de spaghetti ‘al dente’ zoals op de verpakking staat vermeld.
  7. Voeg de tonijn en peterselie aan het gare paprikamengsel toe en breng op smaak met zout.
  8. Warm even goed door en pureer de saus met een staafmixer. Voeg de gare spaghetti toe en warm nogmaals goed door.
  9. Verdeel over 4 borden en garneer met de achtergehouden reepjes paprika, stukjes tonijn en peterselie.

TIP
Maak een dubbele portie saus en vries deze in porties in. Handig en makkelijk voor een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *