Schiacciata di patate, zucchine e prosciutto (aardappeltaart met courgette en ham)

Schiacciata di patate, zucchine e prosciutto (aardappeltaart met courgette en ham)

Schiacciata betekent ‘gemalen’ en in dit geval geraspt. Want geraspte aardappel en -courgette vormen de basis voor deze hartige taart, schiacciata di patate, zucchine e prosciutto, die warm als antipasti wordt geserveerd. Maar wat mij betreft is ie ook heerlijk bij een buffet, als lunch of bij de picknick. Buon appetito!

Schiacciata di patate, zucchine e prosciutto (aardappeltaart met courgette en ham)

Ingrediënten

350 g aardappel (lichtkruimig)
1 courgette
½ rode ui, fijngesneden
olijfolie
180 g bloem
330 ml water (lauw)
1 ei
40 g Parmezaanse kaas
60 g gekookte ham, fijngesneden
zeezout
versgemalen peper

Extra:
Grove rasp 
Ronde bakvorm van 30 cm doorsnede

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
  2. Fruit de ui in een beetje olijfolie en laat afkoelen.
  3. Rasp de aardappel en courgette met een grove rasp.
  4. Maak een beslag van bloem, water en ei.
  5. Voeg de kaas aan het beslag toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng het beslag door het groentemengsel en voeg de ui en ham toe.
  7. Vet de bakvorm in met olijfolie en stort het mengsel erin. Druk goed aan met een lepel.
  8. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
  9. Controleer tussentijds of de taart niet verbrand. Draai in dat geval de temperatuur wat lager of dek de taart af met aluminiumfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.