Saltimbocca alla Romana met een twist

Saltimbocca alla Romana met een twist-4

De basis van dit gerecht is een klassieker. Kalfsschnitzels met rauwe ham, salie en witte wijn. Het is eenvoudig te maken en altijd een succes. Ik voeg er kappertjes, kerstomaatjes en limoen aan toe. Saltimbocca alla Romana met een twist dus. Als alternatief voor kalfsschnitzels kun je varkensschnitzels gebruiken. Dit heeft echter wel een paar minuten extra bereidingstijd nodig. Lekker met risotto alla Milanese.

Saltimbocca alla Romana met een twist

Ingrediënten

Voor 4 personen

4 kalfsschnitzels, vraag de slager ze extra plat te slaan
20 salieblaadjes
4 plakken rauwe ham (prosciutto crudo)
2 el bloem
2 el olijfolie
1 teentje knoflook (geplet)
2 el kappertjes
40 g ongezouten roomboter
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
100 ml droge witte wijn
zeezout
versgemalen peper
1 limoen in 4 partjes gesneden

aluminiumfolie
houten prikkers

Bereidingswijze

  1. Leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie en een plak rauwe ham en zet vast met een prikker.
  2. Haal het vlees even licht door de bloem, schud de overtollige bloem eraf.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en schroei het vlees 2 tot 3 minuten op een hoog vuur rondom dicht.
  4. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder een stuk aluminiumfolie.
  5. Draai het vuur lager en doe de roomboter, knoflook, kappertjes, tomaatjes en salie in de pan.
  6. Bak dit 3 tot 4 minuten en voeg de witte wijn toe. Laat dit een paar minuten goed inkoken.
  7. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  8. Schenk de saus over het vlees en serveer met de partjes limoen.

TIP
In plaats van kalfsschnitzels kun je varkensschnitzels gebruiken. Neem daarvoor een paar minuten extra garingstijd.

TIP
Lekker met risotto alla Milanese (saffraanrisotto).

NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je salie over? Salie is prima in te vriezen. Haal de blaadjes van de takjes, doe ze in een goed afsluitbaar diepvrieszakje en bewaar het, maximaal 6 maanden, in de vriezer. Niet ontdooien voor gebruik.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *