Deze salade van rucola, geroosterde tomaten en Parmaham is door zijn eenvoud zó lekker dat hij bij ons regelmatig op tafel komt. Belangrijk is dat de paar ingrediënten die het bevat van goede kwaliteit zijn. En dat is precies het geheim van elk Italiaans gerecht; de eenvoud én de kwaliteit van de producten waarmee het is gemaakt. Koop dus de lekkerste rucola, de meest smakelijke tomaten, originele Parmaham en goede aceto balsamico. Serveer er een lekker stuk knapperige ciabatta bij om in de overgebleven dressing op je bord te dopen. Zo simpel kan lekker eten zijn. Buon appetito!
Insalata di rucola, pomodori e prosciutto crudo (Salade van rucola, geroosterde tomaten en Parmaham)
Voor 4 personen
8 rijpe en smakelijke pruim- of trostomaten
8 plakken prosciutto crudo (Parmaham, prosciutto di Parma)
3 takjes verse oregano, alleen de blaadjes
zeezout
versgemalen peper
olijfolie
75 g rucola
Voor de dressing
3 el olijfolie extra vergine
1 el balsamico azijn
optioneel: knapperige ciabatta
- Verwarm de oven op 240˚C.
- Snijd de tomaten in vieren en leg ze op een bakblik met het velletje naar beneden.
- Bestrooi ze met oregano, zout en peper. Houd ruimte over voor de ham.
- Besprenkel de tomaten rijkelijk met olijfolie en zet ze gedurende 15 minuten in de oven.
- Leg na 5 minuten de plakken ham erbij en rooster deze 10 minuten mee.
- Maak een dressing van de olijfolie en balsamico azijn.
- Verdeel de rucola over vier bordjes en garneer ieder bordje met twee plakken ham en acht partjes tomaat.
- Besprenkel met de dressing.
- Serveer eventueel met knapperige ciabatta.