Salade van borlottibonen (insalata di fagioli borlotti)

salade-van-borlottibonen-4

Mocht je ooit in de buurt van het lago di Vico zijn, ga dan zeker langs bij ristorante Rivaforita in Ronciglione. Het ligt aan de weg tussen Ronciglione en Viterbo, op een mooie plek aan het Vicomeer. Dit familierestaurant bestaat al sinds 1960 en is eigendom van  Annetta Chiricozzi. Onder haar leiding worden er, soms meer dan 100 jaar oude, traditionele streekgerechten gemaakt.

Mijn reisgenote en ik hadden de eer om in de keuken mee te mogen kijken. De enige voorwaarde was dat we er een maaltijd gebruikten. Genietend van al die heerlijkheden, zittend op het zonnige terras aan het meer, was dat geen probleem! Met de aantekeningen die ik er maakte heb ik thuis een aantal gerechten zelf gemaakt. Vandaag deel ik het recept van haar eenvoudige maar heerlijke salade van borlottibonen met jullie.

Insalata di fagioli borlotti (salade van borlottibonen)

Ingrediënten

1 blik à 425 g borlotti bonen
1 stengel bleekselderij, inclusief blad
1 sjalotje
2 el extra vergine olijfolie
1 el witte wijnazijn
zeezout
versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Laat de bonen uitlekken, spoel ze af en doe ze in een schaal.
  2. Snijd de bleekselderij en de sjalot beiden in dunne plakjes.
  3. Hak het blad van de selderij fijn.
  4. Schep alles voorzichtig door elkaar.
  5. Meng de olie met de azijn en voeg dit toe aan de salade.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *