Paprika gevuld met tonijn (peperoni ripieni di tonno)

peperoni ripieni di tonno

Dit gerecht is bij ons al járen lang een klassieker, zó lekker! Begin jaren ’80 kon je een abonnement nemen op ‘Lekker koken. Zo doe je dat.’ Twee jaar lang kreeg je elke maand een deeltje toegestuurd. In totaal had je uiteindelijk drie goedgevulde mappen met alles wat je over koken wilde weten. Van allerlei technieken tot heel veel recepten uit o.a. de Italiaanse keuken. Deze paprika gevuld met tonijn is één daarvan. De mappen heb ik nog steeds. Nostalgie, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien.

Peperoni ripieni di tonno (paprika gevuld met tonijn)

Ingrediënten

Voor 2 à 3 stuks

2 grote of 3 kleine gele of rode paprika’s
1 blikje à 185 g tonijn in olie, uitgelekt
12 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt
3 el paneermeel
2 el kappertjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
zout
versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
  2. Snijd van ieder paprika het kapje af. Verwijder het zaad en de zaadlijsten. Leg de paprika’s en de kapjes twee minuten in ruim kokend water. Spoel ze daarna onder koud water af.
  3. Vermeng de uitgelekte tonijn met de olijven, paneermeel, kappertjes en knoflook.
    Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Vul iedere paprika met dit mengsel, zet het kapje erop en zet ze in een passende ovenschotel.
  5. Schenk een klein beetje water erbij en plaats de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Dien het gerecht zo warm mogelijk op.

TIP
Ook lekker voor de picknick, lunch of buffet. Gebruik dan minipaprika’s.

NO WASTE TIP
Verspil geen voedsel: Heb je paprika’s over? Maak er dan een van deze gerechten mee.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *