Limoncello-ricottataart (torta al limoncello)

Limoncello-ricottataart (torta al limoncello)

Limoncello-ricottataart-3a

Het recept van deze limoncello-ricottataart heb ik al zo lang dat ik niet eens meer weet waar ik het vandaan heb. Qua receptuur lijkt hij op een cheesecake maar dan in een Italiaans jasje. Omdat ik weet dat mijn vriendinnen hem heerlijk vinden, maak ik het soms als dessert als ze bij me komen eten. Serveer een klein puntje, want het is machtig vanwege de ricotta die er in wordt verwerkt. En het fijne is dat je de taart een dag van te voren kunt maken. Dat scheelt weer als je een tafel vol gasten hebt. Buon appetito!

Torta al limoncello (limoncello-ricotta taart)

 

Ingrediënten

175 g cantuccini (amandelkoekjes), verkruimeld
6 eieren (maat M)
100 g roomboter
225 g suiker
500 g ricotta
2 el bloem
100 g amandelen, fijngemalen
1 citroen
5 el limoncello

 

Extra: een springvorm van 24 cm doorsnede

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje en roer de koekkruimels erdoor.
  4. Verdeel het botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed en egaal aan.
  5. Rasp de schil en pers het sap uit de citroen.
  6. Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig.
  7. Voeg de gemalen amandelen, ricotta, bloem, citroensap en –rasp en de limoncello toe en meng alles goed door elkaar.
  8. Giet het in de springvorm en bak het ongeveer 50 minuten in de oven.
  9. Laat afkoelen en serveer in kleine punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.