Gnocchi met tomatensaus en mozzarella uit de oven (gnocchi alla Sorrentina)

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella uit de oven (gnocchi alla Sorrentina)

Gnocchi alla Sorrentina-12

Gnocchi di patate zijn pastaballetjes die gemaakt worden op basis van aardappel en bloem. Het is typisch Italiaans en je spreekt het uit als njokki. De aardappelen worden gekookt, warm gepureerd en gemengd met bloem en ei. Je kookt ze in een paar minuten en serveert ze bijvoorbeeld op de wijze zoals ze in Sorrento worden gemaakt, met verse kerstomaatjes, verse basilicum en gesmolten mozzarella. Gnocchi alla Sorrentina, niets is lekkerder dan een bubbelende schotel, geurend naar kaas en tomaten die net uit de oven komt. Gnocchi met tomatensaus en mozzarella uit de oven, heaven on a plate. Buon appetito!

Gnocchi alla Sorrentina (gnocchi met tomatensaus en mozzarella uit de oven)

Ingrediënten

Voor 2 à 3 personen

500 g aardappel gnocchi, kant en klaar of zelfgemaakt
olijfolie
½ ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, gehalveerd
200 g tomatenblokjes uit blik
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
8 blaadjes verse basilicum, in stukjes gescheurd
+ een paar blaadjes om te garneren
1 mozzarella à 125 g, in blokjes gesneden
2 x 35 g pecorino of Parmezaanse kaas, geraspt
versgemalen peper
zout

Extra:
een ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Bak de ui en de knoflook in een pan met een flinke scheut olijfolie, op een laag vuur, glazig.
  3. Voeg de kerstomaatjes, de tomatenblokjes en de blaadjes basilicum toe.
  4. Laat dit 15 minuten, zonder deksel, zachtjes pruttelen. Verwijder de teen knoflook.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur.
  6. Kook de gnocchi gaar en haal ze met een schuimspaan uit het kookwater.
  7. Voeg ze aan de tomatensaus toe en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  8. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de blokjes mozzarella en de tweede helft van de Parmezaanse kaas.
  9. Zet de schaal 8 minuten in de oven. Zet daarna de grill aan en schuif de schaal er nog een paar minuten onder om de bovenkant te laten bruinen.  
TIP
Het recept voor zelfgemaakte gnocchi di patate vind je hier.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.