Gegratineerde zalmforelfilet uit de oven

gegratineerde zalmforelfilet-2

Vandaag eens geen Italiaans gerecht maar wel eentje dat bij ons regelmatig op tafel komt; gegratineerde zalmforelfilet uit de oven. Smakelijk, lekker makkelijk en binnen een half uur op tafel. Prima geschikt als je veel gasten aan tafel hebt. En, ook handig, het is deels een dag van tevoren voor te bereiden.

Zalmforel is goed verkrijgbaar bij de betere vishandel. Laat de visboer de forel schoonmaken en fileren. Reken op ½ forel per persoon. Lekker met een frisse salade van tomaat, komkommer en paprika en ovengeroosterde aardappelen. Eet smakelijk!

 

Zalmforel uit de oven

Ingrediënten

Voor 4 personen:

2 zalmforellen, schoongemaakt en in filets gesneden
1 vleestomaat
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
2 el geraspte lichtbelegen kaas
1 el mayonaise
½ th gedroogde dragon
zeezout
versgemalen peper
½ el olijfolie

Extra:
bakpapier
platte ovenschaal

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Meng de tomaat met de bosui, kaas, mayonaise en dragon. (dit kan een dag van tevoren)
  3. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  4. Bedek een platte ovenschaal met bakpapier en leg de forelfilets erop.
  5. Bestrooi ze met zout, peper en een scheutje olijfolie.
  6. Zet de vis 15 minuten in de oven.
  7. Verdeel dan het tomatenmengsel erover en zet even onder grill totdat de kaas gegratineerd is.

TIP
Serveer met een frisse salade van tomaat, komkommer en paprika en ovengeroosterde aardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *