Dessert van chocoladetruffel met aardbei

dessert van chocoladetruffel met aardbei

Vandaag maakte ik dit feestelijke dessert van chocoladetruffel met aardbei. Je kunt het gemakkelijk een dag van tevoren maken. Haal het wel op tijd uit de koelkast want op kamertemperatuur is dit nagerecht het op zijn best.

Hoewel dit geen Italiaans dessert is wil ik toch graag een ‘Italiaans chocolade weetje’ met je delen: wist je dat er jaarlijks in oktober in de stad Perugia (Umbrië) een 10-daags chocoladefestival wordt gehouden?

Dessert van chocoladetruffel met aardbei

Ingrediënten

Voor 4 personen:

75 g witte chocolade, in kleine stukjes
4 schoongemaakte aardbeien
4 zilverparels (Dr. Oetker – verkrijgbaar bij AH)
125 g extra pure chocolade, in kleine stukjes
30 g ongezouten roomboter, in blokjes
1.5 dl slagroom 

Bereidingswijze

  1. Smelt de witte chocolade in een kom boven een pan kokend water, de kom mag het kokende water niet raken.
  2. Doop de punt van de aardbeien tot de helft in de gesmolten chocolade, druk een zilverparel op de top en laat deze in de koelkast opstijven.
  3. Zet 4 glaasjes of kleine schaaltjes klaar om gevuld te worden.
  4. Verhit de slagroom in een pan. Doe de stukjes extra pure chocolade erbij en roer goed totdat de chocolade is gesmolten.
  5. Voeg dan de blokjes roomboter toe, laat dit smelten en roer tot een egaal mengsel.
  6. Verdeel het truffelmengsel over de glaasjes of schaaltjes.
  7. Plaats deze circa 30 minuten in de koelkast om het op te laten stijven.
  8. Zet daarna in ieder glaasje, bovenop het truffelmengsel, een aardbei met de witte chocoladepunt naar boven.
  9. Haal het ruim op tijd uit de koelast en serveer op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *