Je kent dat vast wel, een basilicumplant kopen omdat je een paar blaadjes nodig hebt voor een recept en daarna blijkt het onmogelijk om de plant lang goed te houden in de keuken. Maar daar heb ik een prima tip voor; maak er basilicumolie mee. Heerlijk over een (pasta)salade of maak er caprese-spiesjes met basilicumolie mee. Het is een variatie op de welbekende insalata caprese, tomaat met mozzarella en basilicum. Lekker als borrelhapje, bij het buffet of de picknick. Buon appetito!
Caprese-spiesjes met basilicumolie
Ingrediënten
Voor +/- 20 stuks
Voor +/- 20 stuks
1 zakje mini mozzarella’s (bijv. Galbani)
20 trostomaatjes
6 el olijfolie (90 ml)
1 teentje knoflook
30 g basilicumblaadjes
zout
peper
Extra:
staafmixer of keukenmachine
20 tapasprikkers
Bereidingswijze
- Maal met een staafmixer of keukenmachine de knoflook met de olie en de basilicumblaadjes fijn.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rijg aan elke coctailprikker een trostomaatje en een mini-mozzarella.
- Leg de spiesjes op een leuk bordje of schaaltje er serveer de olie er apart bij zodat de gasten zelf kunnen ‘dippen’.
- De basilicumolie is een paar dagen houdbaar in de koelkast.